FOCUS SCANDINAVIA – digitalisering inom turismen - januari 2018

enter_focus_scandinavia_42-1024x576-768x432.jpg

Nordiska Turistbolaget (NTB) medverkade på konferensen FOCUS SCANDINAVIA 24-25 januari 2018 i Jönköping – ett betydelsefullt utvecklingsevent för resenäringen, som är en del av ENTER 2018 eTourism Conference och stöds av Tillväxtverket. Här samlas världens främsta forskare och experter inom digitalisering och turism på en unik plattform.

NTB har utvecklat och driver sedan 5 år  en databas med aktörer och aktiviteter i Skandinavien, med fokus på inkommande turism – en innovation  som förutsåg och förekom dagens utbredda mobila användande. Vi deltar aktivt i dialogen med destinationsbolag och turistaktörer om möjligheter och konsekvenser av digitaliseringen.

På konferensen bjöds det på många tankeväckande föredrag, både från turistnäringen och från aktörer och intressenter utanför branschen, som gav goda inblickar och inspiration till lösningar turistnäringen kan – behöver –  ta till sig.

NTB knöt flera nya intressanta kontakter kring digitaliseringen, bl.a. kring nya användningsområden för vår databas och när det gäller vårt stödsystem för främst mindre aktörer, för att enkelt kunna bli en del av det digitala nätverket.

Men för att digitaliseringen ska slå igenom fordras att fler förstår ett av huvudbudskapet från FOCUS SCANDINAVIA – att detta måste göras ”tillsammans” – i samarbete mellan DMO:er, turismaktörer och teknikleverantörer. NTB deltar redan aktivt i denna process.

Hans-Olov Öman